mandag den 8. november 2010

Gratis forfatterskole

Kunne du tænke dig at tage et skrivekursus, men mangler du pengene? Så fortvivl ikke. Netop nu kan du komme gratis på forfatterskole.
I dag starter nemlig Saxos forfatterskole. Det er en gratis, online forfatterskole, hvor der en gang om ugen bliver lagt en skriveøvelse ud, som du skal løse. Det er 3. gang, at skolen kører, og underviserne er Ida-Marie Rendtorff og Daniel Zimakoff.
Skolen plejer at få en meget stor tilslutning, derfor er det vigtigt, at du som deltager får meldt sig ind i mindre grupper/klasser og selv hjælper med at kommentere de andres tekster. Underviserne har nemlig kun har mulighed for at kommentere på et lille udvalg af teksterne.
Ud over det online kursus, kan du også (mod betaling) tilmelde sig et "fysisk" kursus, der foregår i Saxos lokaler.
Selv er jeg nok mest til ”fysiske” forfatterskoler, hvor man mødes, da det er lettere at diskutere teksterne, og man kan gå mere i dybden med teksterne, når der er færre personer. Men det er en smagssag, hvad man foretrækker, og Saxos online forfatterskole er i hvert fald et rigtig godt initiativ. Det er en oplagt måde at få afprøvet et forfatterkursus og møde andre, der skriver.
Du kan læse mere om forfatterskolen her.