lørdag den 18. januar 2014

Forfatterstatus 2013

Omslag: Rasmus Jensen.
Nu er vi kommet godt i gang med 2014, men jeg vil lige kort se tilbage på 2013, og hvordan året har været for mig som forfatter.

Første store højdepunkt var i foråret, da ”Gravslægt” udkom. Som fjerde og sidste bind i ”Skeletter i skabet”-serien var det fantastisk at sige pænt farvel til Davie og skeletterne. Rasmus Jensen lavede endnu et fantastisk omslag, og bogen er blevet taget super godt i mod af læsere og anmeldere. Det var ekstra højdepunkt, da Steffen Larsen i Politiken anmeldte serien og skrev, at den var ”noget af det mest originale fantasy, der er skrevet i årevis.”

Omslag: Marlene Diemar/
Imperiet.
I foråret udkom også ”Skæbnedans”, der er første bind i min nye serie ”Elverskud”, som lige nu nomineret til Orla prisen 2014. Ideen til Elverskud har jeg haft i mange år, og det var fantastisk endelig at kunne sætte bogen i verden.

Omslag: Peter Nielsen.
Sommeren bød på en fantastisk skriveferie i Spanien sammen med mine skønne forfatterkollegaer Kit A. Rasmusen og Felicia Lensborn. I den uge fik jeg færdig rettet ”Papsøstre”, som er andet bind i min serie ”Wicca-veninder”. Bogen udkom i september.

August holdt jeg endnu en gang Forfatterspirernes Forfatterværksted på Vanløse Kulturstation sammen med Bjarke Schjødt Larsen.  Og det er ikke kun om sommeren jeg har haft fornøjelsen af at undervise dem. I både foråret og efteråret har jeg hver tirsdag undervist forfatterspirerne på Københavns Biblioteker.
Omslag: Marlene Diemar/
Imperiet.

September var en helt særlig måned for mig, fordi jeg blev gift med min dejlige kæreste igennem 8 år. Samme måned udkom også ”Søsterpagt”, der er andet bind i Elverskud-serien.

I oktober var jeg en uge på Vallekilde sammen med Forfatterskolen for unge, hvor jeg sammen med Caroline Ørsum underviste i skæve fortællerformer. En workshop som jeg selv lærte meget af at forberede og undervise på.

Omslag: Bodil Bang
Heinemeier.
I oktober sendte jeg også de to første bind i min letlæste serie ”Zombie-jæger” på gaden.
Bøgerne er fyldt med action, gys og fantastiske illustrationer af Bodil Bang Heinemeier.

Året sluttede jeg af med at investere i en kontorplads i kontorfællesskabet "Go Create", hvor jeg har lært en masse nye spændende mennesker at kende, samtidig med at det har givet mig en dejlig base at skrive fra.

Nu skriver vi 2014 og jeg glæder mig til et nyt år, hvor jeg blandt andet skal afslutte mine serier ”Elverskud” og ”Zombie-jæger”, men jeg håber også, at det bliver året, hvor jeg får antaget en realistisk ungdomsroman, som jeg har arbejdet på længe.