torsdag den 31. december 2015

Forfatterstatus 2015

Så blev det tid til at lave status over 2015. 

Det har været et travlt år, og det betyder, at jeg ikke har været så meget på bloggen, som jeg gerne ville. Det håber jeg på at kunne rode bod på næste år. 2015 har været et vildt år på mange punkter, så det bliver en lidt lang status, beklager ...
Bøgerne
2015 har været et rigtig godt bogår for mig. Jeg har fået udgivet flere bøger. Særligt to vil jeg fremhæve, da det er bogprojekter, som jeg har arbejdet på i mange, mange år, men som endelig er blevet færdig og udkommet i år:

Ilttyv er en dystopisk science fiction roman om en fremtid, hvor ilt koster penge, og kun de rigeste har råd til den gode ilt, mens de fattige må leve med en dårlig ilt, der langsomt gør dem syge.
XY  er en realistisk ungdomsroman om pigen Asta, der opdager at hun genetisk set er en dreng. Det vælter hele hendes verden og hun kæmper med selvmordstanker, men så møder hun Christoffer, der hjælper hende ud af mørket.


 Udgivet på tysk
I år har jeg også været så heldig, at Elverskud 1 er udkommet på tysk. Det er forlaget Beltz, der udgiver den. Og bog  2 og 3 kommer til næste år. Det er en hel vild følelse at se min historie på et andet sprog.

Orla-nomineret
2015 har også været et rigtig godt år for Zombie-jæger. På mine mange foredrag har jeg tydeligt kunne mærke, at Zombie-jæger bliver læst rigtig meget. Især drengene er helt vilde med den. 

Zombie-jæger blev også nomineret til Orlaprisen og har klaret sig så godt, at den i det nye år bliver forlænget med en ny serie. Mere om det næste år.


Bogsamarbejder
2015 har også været et år i samarbejdets tegn.

Sammen med Ellen Holmboe har jeg skrevet serien Freakshow. Den handler om drengen Norm, der er den eneste normale i en hel familie af freaks. Sidste bind er netop udkommet, og så har vi fået den fantastiske nyhed, at bind 1 er nomineret til Orlaprisen 2016. Mere om det næste år.

Det har været en sjov og spændende proces at skrive sammen med Ellen. Jeg har lært rigtig meget, og vi er allerede i gang med en ny serie om superhelte. Mere om dette i det nye år.

Derudover har jeg sammen med min mand Bjarke Schjødt Larsen fået udgivet bogen ”Bussemændenes rekordbog”. Det er en sjov og skør bog, som vi skrev sammen på vores bryllupsrejse. Nu er den udkommet med fantastiske sjove og klamme illustrationer af Søren Klok.

                                                          

Foredrag
I år har jeg også haft fornøjelsen af at holde foredrag for en masse børn og unge på skoler og biblioteker over hele landet. Jeg elsker altid at møde læsere så det har været superskønt.  

Nogle af højdepunkterne har været min foredragsturne i Vejen Kommune, hvor jeg for andet år i træk over 3 dage har holdt foredrag for alle kommunens 5. klasser. Et dobbeltforedrag i Hørsholm Bibliotek for 5. klasseselever og et fordrag på min gamle folkeskole Randersgades skole.

Et andet højdepunkt var Fantasy-festivallen i Esbjerg. Udover at jeg selv holdt foredrag, så fik jeg muligheden for at møde Tamora Pierce, som er en af de store inspirationskilder i mit forfatterliv.

Bogforum var i år også et højdepunkt. Jeg var på scenen og fortælle om Zombie-jæger sammen med illustrator Bodil Bang Heinemeier og i lyttesalonnen optrådte jeg og min mand med Bussemændenes rekordbog, derudover holdt jeg på HUF – Håbefulde Unge forfatteres stand et oplæg om, hvordan man skriver fantasy-serier.

Undervisning
I år har jeg lavet en hel del undervisning og jeg elsker det. Jeg har holdt sommerkurser på Vanløse Kulturstation, Taastrup Bibliotek og  Kulturværftet i Helsingør. Det er altid skønt, når en masse børn og unge frivilligt vil bruge sommeren på at skrive.

Derudover har jeg lavet et spændende skrivekursus for 4.klasses-elever på Svendborg Bibliotek. Her tog vi udgangspunkt i min og Ellen Holmboes serie Freakshow, hvor vi snakkede om freakshows i ældre og nyere tid og skrev en masse Freak-historier.

Igen i år har jeg også sammen med Bjarke Schjødt Larsen undervist i Forfatterspirernes skriveklub. I år blev dog også sidste år. Vi har undervist der i fem år, og selvom vi elsker de unge, så har det været for svært at få kalenderen til at gå op i 2016 med at skulle undervise fast om tirsdagen. Lars Kramhøft overtager derfor holdet i Vanløse som ny underviser. Og vi holder også selv kontakten med de dejlige forfatterspirer gennem nogle hygge-skrive-arrangementer, så det ikke bliver helt farvel.


Privat
Som I har kunnet læse ovenfor så har det været et helt fantastisk godt forfatterår for mig. Og jeg er vildt taknemmelig for det går så godt for mine bøger.  På privatfronten har det dog været et lidt hårdt år. I maj døde min far. Det efterlod et stort hul i mig, og selvom det bliver lidt lettere hver dag, så stopper det nok aldrig med at gøre ondt. Det var desværre ikke det eneste dødsfald. Min mands farfar, der var et af de varmeste og rareste mennesker, jeg kender, døde også. Og så mistede min mand og jeg også vores meget elskede undulat Noa.

Så død har desværre fyldt en del i året for mig rent privat, men heldigvis har der også været en masse godt. Jeg var på en fantastisk rejse til Japan i foråret og sommeren besøgte jeg både Færøerne og Amsterdam for første gang. Det blev også tid til den årlige Spanien-skriveferie, hvor jeg var afsted sammen med forfatter Felicia Lensborn. Alle disse ture har givet en masse ny inspiration til flere nye bøger, som I kommer til at høre meget mere om i 2016.  
Tak til alle mine dejlige læsere og til alle de skoler og biblioteker, som jeg har besøgt i år.