mandag den 26. september 2011

At skrive letlæsningsbøger

Jeg er lige kommet hjem fra en sjov og inspirerende weekend på Hald Hovedgård i Jylland, hvor jeg har været på kursus i, hvordan man skriver letlæsningsbøger.
Kurset blev afholdt af Dansk Forfatterforening, og vi var 31 forfattere, der deltog.  De to undervisere var Kirsten Jensen  og Henrik Einspor.  Kirsten Jensen fortalte om, hvilke overvejelser man skal have, når man skal skrive let i forhold til ordvalg, sætningslængde og inferens.
Henrik Einspor, der selv står bag en lang række af letlæsningsbøger blandt andet den meget populære Jack Stump-serie, fortalte om sine egne bøger, og de overvejelser han gør sig, når han skriver. Han var også god til at vise, at selvom letlæsningsbøger skal være lette, så behøver de bestemt ikke være kedelige!
Kurset var rigtig godt, og jeg er helt klart blevet inspireret til at skrive letlæsningsbøger. Det er en genre, som er utrolig vigtig. Det er nogle af de første bøger, som børn møder, og det er dem, der kan være med til at starte læselysten.
Jeg havde selv svært ved at læse som barn, og jeg husker med gru datidens letlæsningsbøger, som var meget kedelige og ensformige. Meget er sket siden. Forfattere som blandt andet Josefine Ottesen og Henrik Einspor har givet læsesvage nogle gode spændende bøger.  
Lige nu har jeg fokus på at skrive min serie Skeletter i skabet færdig, men jeg tror bestemt at jeg en gang i fremtiden vil kaste mig over nogle letlæsningsbøger.