mandag den 30. august 2010

Bitchen imellem os

I dag er der kun to dage til min næste bog Bitchen imellem os udkommer. Det er en ungdomsroman om pigevold og umulig, grænseløs kærlighed. Den handler om to piger, Astrid og Katrine, der begge elsker drengen Alex. Deres uundgåendelige konfrontation ender i et voldeligt sammenstød. I kan læse mere om bogen her, hvor I også kan forudbestille den.

Bogens baggrund er lidt speciel. Det hele startede i efteråret 2007, da Gyldendal udskrev en romankonkurrence, hvor man skulle skrive en kærlighedsroman for unge. På det tidspunkt havde jeg ikke skrevet realisme før, men jeg valgte alligevel at kaste mig ud i det.

Det startede som en simpel kærlighedshistorie, men jeg kunne hurtig fornemme, at der manglede noget. Jeg ville ikke bare skrive en traditionel kærlighedshistorie, jeg ville noget anderledes. I den periode var der en del fokus på pigevold i aviser og tv, og her var det, jeg fik ideen til, hvordan jeg kunne gøre bogen til mere end bare en kærlighedshistorie.


Da jeg skulle nå at sende bogen ind inden konkurrencens deadline, havde jeg ikke meget tid, så jeg skrev den ret hurtigt. Faktisk tog det ikke mere end to måneder. Det var en fed oplevelse at skrive realisme, og jeg indså, at selvom jeg elsker fantasy-genren, så var det helt sikkert ikke den sidste gang, jeg skrev realisme.

Der var over 100, der deltog i konkurrencen, og vinderen blev Vibeke Bækkelund med romanen Mit lorteliv. Det er en super god roman, der helt klart fortjente at vinde. Hvis du ikke har læst den allerede, så skynd dig at få fingre i den. Den er virkelig en oplevelse værd.

Da jeg fik manuskriptet retur fra Gyldendal, sendte jeg det videre til et andet forlag. Her fik jeg en meget positiv konsulentudtalelse, der også kom med nogle gode forbedringsforslag. Forlaget anbefalede mig, at arbejde videre med den og sende ind til dem igen. Det valgte jeg så at gøre, men da jeg et par måneder senere havde gennemskrevet romanen og sendte den til forlaget, havde de ændret udgivelsesprofil og udgav ikke længere ungdomsromaner.

Det var selvfølgelig meget skuffende ... Så gik der et halvt år, og så blev jeg kontaktet af forlaget Facet. Jeg havde sendt dem min fantasy-roman Dødsbørn – Skeletter i skabet 1, som de antog. Den som udkom i april i år. Kort efter Dødsbørn var blevet antaget, læste min redaktør også Bitchen imellem os. Han var meget begejstret for den og den blev også antaget.

Bogen har altså haft en lidt lang vej, før den blev klar. Men nu er den her, og jeg er meget stolt og tilfreds med resultatet. Det håber jeg også, at I bliver!