fredag den 25. maj 2012

Skriveworkshop for unge på Nørrebro



Bor du på Nørrebro, og er du mellem 13 og 18, så er Blågårdens Biblioteks skriveworkshop måske noget for dig!


Workshoppen er for alle unge på Nørrebro, der har en historie at fortælle. 

Der er ingen regler eller krav til genrer! Du kan skrive noveller, rap, lave videoer eller noget helt fjerde. Det vigtigste er fortællingen om dig, dit liv og Nørrebro.


Workshoppen strækker sig over 8 undervisningsgange. Vi begynder 1. september og herefter mødes vi hver 2. lørdag indtil 8. december.
Vi mødes fra kl. 12-15 på Blågårdens Bibliotek, og det er forfatter Bjarke Schjødt Larsen og mig selv, der vil lede workshoppen. 

Vi kommer blandt andet til at arbejde med, hvordan man kan formidle sine historier i billeder og ord, hvordan man får nerve og nærvær ind i sine videoer og tekster og hvordan man skaber noget, som andre gerne vil læse og se, uanset om det så er et digt, en video eller en collage.


Er du interesseret eller kender du en, der er, så kom til vores introarrangement d. 2. juni 2012 kl. 13.00 på Blågårdens Bibliotek. Her kan du høre meget mere om projektet.


Se også vores facebook-side, bibliotekets hjemmeside eller tilmeld dig allerede nu ved at skrive en mail til dorugt@kff.kk.dk


Alle har en historie, hvad er din?

mandag den 14. maj 2012

Smugkig på forsiden til min nye serie!


Dette er mit 100. indlæg her på bloggen, og det er mig en fornøjelse at bruge det til at afsløre en skitse til omslaget til min nye bog Chatsøstre.

Chatsøstre udkommer til efteråret og er første bind i en ny serie. Serien handler om venskab og om naturreligionen wicca. Serietitlen er ikke helt faldet på plads endnu, men det kommer den forhåbentlig snart.  

Jeg glæder mig rigtig meget til at sende Chatsøstre på gaden. Bogen har ventet længe på at blive udgivet. 

Den var faktisk allerede skrevet, den gang jeg debuterede i 2010, men da jeg ikke ville starte for mange serier op på en gang, har jeg ventet med at udgive den til nu.

Det er den dygtige Peter Nielsen, der har lavet skitsen, og jeg er meget spændt på det færdige resultat. Skitsen er i hvert fald super flot!


onsdag den 9. maj 2012

Børnehavebørn fortæller historier


I denne uge er jeg i Brønderslev sammen med Camilla Wandahl, hvor vi hjælper 5-6-årige børnehavebørn med at fortælle historier. Historierne bliver samlet i en  flot bog bagefter sammen med børnenes tegninger til historien.

Det er rigtig hyggeligt at være af sted, og jeg mores, forundres og inspireres over alle børnenes ideer. Vi har fx lavet vampyrhistorier, spøgelseshistorier, prinsessehistorier og en helt masse dyrehistorier. 

Jeg har blandt andet hørt historien om  Olivia, der svømmer hen til Titanic på havets bund. Da hun svømmer ind i kaptajnens kahyt, finder hun en stor kiste med guld, diamanter, rubiner, penge og slik!

Om lidt starter endnu en dag og jeg glæder mig til at høre, hvad børnene finder på.

torsdag den 3. maj 2012

Troldspejlet roser Ildfugl!



Omslag af Rasmus Jensen.
Troldspejlet har anmeldt Ildfugl Skeletter i skabet 3. Og denne gang er anmeldelsen ikke kun på deres hjemmeside, der er også lavet et kort TV-spot til bogen!

Det er helt fantastisk. Jeg har altid elsket Troldspejlet, så det var en kæmpe oplevelse at høre Jakob Stegelmann tale om MIN bog. Når han så også havde noget pænt at sige, så er det jo bare endnu mere fantastisk!

Han kalder  Skeletter i skabet-serien for "fremragende" og siger blandt andet: 

"Ildfugl lever helt op til forgængerne og byder på endnu mere af alt det gode fra de to første bøger i serien."

Se indslaget her.

Se Troldspejlets tidligere anmeldelser af Dødsbørn og Blodtåge her.